Πολιτιστικές

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου

Γράφουν οι: Αδάμου Άννα, Αποστολοπούλου Νικολέτα

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023 πήγαμε εκδρομή στο «Χριστουγεννιάτικο χωριό του Κόσμου» στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης. Οι εθελοντές του χωριού αυτού μας είχαν πει να φέρουμε διάφορα προϊόντα, για να βοηθήσουμε τις πλημμυροπαθείς οικογένειες της Θεσσαλίας. Μετά από την τακτοποίηση των προϊόντων μπήκαμε στο λεωφορείο, για να μας πάει στο χωριό. Στη διαδρομή σταματήσαμε για να πάρουμε τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Μοσχοχωρίου.

Όταν κατεβήκαμε από το λεωφορείο, είδαμε στην είσοδο τους Τρεις Μάγους με τα δώρα να μας περιμένουν! Μετά από αρκετά λεπτά, ήρθε μια ευγενέστατη κυρία να μας δώσει τις κάρτες, για να μπορούμε να φάμε ψωμί ψημένο, ελιές, φακές, κουλουράκια και να πιούμε χυμό πορτοκάλι. Προχωρήσαμε λίγο και φτάσαμε μέσα στο χωριό. Σε αυτό το μέρος είχε πολλά πράγματα: παιχνίδια με πολύ ενδιαφέρον, καλυβάκια που θα μπορούσε κανείς να πάρει να φάει και να πιει και μια μεγάλη αίθουσα με μια μεγάλη οθόνη που μπορούσε να δει φανταστικά παραμύθια.

Στην αρχή, καθίσαμε να φάμε για να έχουμε πολύ ενέργεια. Μόλις φάγαμε, τρέξαμε γρήγορα, για να προλάβουμε να παίξουμε. Είχε πάρα πολλά παιχνίδια: τενεκεδούπολη, κρικάκια, μπόουλινγκ, ψαράκια και στόχους, που ήταν το καλύτερο. Είχε, επίσης, ένα άλλο μέρος που μπορούσες να ζωγραφίσεις ό,τι ήθελες. Αυτό το χωριό μας κίνησε πολύ το ενδιαφέρον και θα θέλαμε πολύ να ξαναπάμε, για να ξαναζήσουμε αυτή την εμπειρία!

1704992255927 1
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση